Notícies

 
Imatge
 
Imatge
LA MIRADA SISTÈMICA: EL VINCLE FAMÍLIA ESCOLA

Continua el cicle de conferències APRENENT A EDUCAR EN COMUNITAT.
 
Imatge
CICLE DE CONFERÈNCIES

 APRENENT A EDUCAR EN COMUNITAT

El Consell Escolar de Menorca organitza aquest cicle de conferències amb l'objectiu de reforçar els lligams comunitaris de l'educació i afavorir espais de trobada i reflexió conjunta sobre l'educació que volem a Menorca.

 
Imatge
I PREMI DE RECERCA I INVESTIGACIÓ EDUCATIVA DE MENORCA

  Neix el I Premi de Recerca i Investigació Educativa de MenorcaEl Consell Escolar de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis convoquen un premi dotat amb 5.000€ per fomentar una educació de qualitat i transformadora a Menorca.

 
Imatge
Informe de la situació educativa a Menorca 2020-21

Es publica l'informe de la situació educativa a Menorca 2020-21, aprovat en el Plenari del Consell Escolar de Menorca de 5 de maig del 2021. Inclou un sistema d'indicadors bàsics d'educació, juntament amb un estudi del mercat laboral a Menorca i la situació actual de la Formació Professional.

 
Imatge
Consideracions del plenari del CEME davant l’Avantprojecte de Llei d’educació de les Illes Balears

El Consell Escolar de Menorca, reunit en plenari el 29/03/2021, aprova un document que recull el parer que ens desperta l’Avantprojecte de Llei d’Educació de les Illes Balears, amb l'objectiu de fer-ho arribar a la Conselleria d'Educació i als diferents grups polítics que conformen l’arc polític de la comunitat autònoma per al seu debat parlamentari.

 
Imatge
MEMÒRIA 2020

El 27 de gener del 2021 es va aprovar en plenari la memòria d'activitats del 2020, on es recullen de forma resumida i visual les diferents accions i activitats que s'han dut a terme des del Consell Escolar de Menorca.

 
Imatge
Valoracions de la comunitat educativa sobre l’inici de curs en l’escenari B

El Consell Escolar de Menorca ha recollit les valoracions de docents, famílies i alumnat per conèixer com s’està vivint l’inici del curs 2020/21 en el nou context de pandèmia.

 

 
Imatge
Com educar des de l’escenari B: visions de l’alumnat i les famílies

El Consell Escolar de Menorca dóna veu a l'alumnat i les famílies per valorar com està funcionant l'escenari B als centres educatius, i contribuir amb propostes per complementar l'avaluació que s'està fent des de la Conselleria d'Educació sobre l'ensenyament semipresencial.

Intervenen alumnes de primària, secundària i batxillerat de diferents municipis de Menorca, tant de l'escola pública com concertada.

 
Imatge
Ajuda per dispositius electrònics i connectivitat per a l'alumnat més vulnerable

Des del Consell Escolar de Menorca hem contribuït ajudant als centres de primària i secundària amb la compra de dispositius electrònics (chromebooks, tauletes) o connectivitat (MiFi, targetes SIM amb dades) destinats a l’alumnat en situació de vulnerabilitat real.

 
Imatge
Elaboració d'un sistema d'indicadors d'educació i descripció de l'FP

El Consell Escolar de Menorca encomana a l'OBSAM l'elaboració d'un sistema d'indicadors educatius a Menorca, juntament amb una descripció de la situació de la Formació Professional.

 
Imatge
Ajuda per llibres de biblioteques escolars

Des del Consell Escolar de Menorca contribuïm un any més al foment de la lectura als centres, oferint la possibilitat d’accedir a una petita ajuda per tal de nodrir amb nous materials les biblioteques d'aula i de centre. 

 
Imatge
Agraïment a la comunitat educativa per l'inici del curs 20-21

En el plenari del CEMe del dia 7 d'octubre s'aprova fer un reconeixement i una mostra d'agraïment a tota la comunitat educativa que ha fet possible engegar aquest nou curs 2020/21, marcat per les condicions excepcionals en motiu de la COVID19.

 
Imatge
Abandonament escolar a les Illes Balears

Segons les dades oficials publicades pel Ministeri d'Educació, les Illes Balears seguim sent líders en l'abandonament escolar primerenc.

 
Imatge
Resolució del CEME sobre l'FP a Menorca i els centres integrats

Plenari del Consell Escolar de Menorca per posicionar-nos en relació a la Formació Professional de Menorca i els centres integrats de FP. 

Es redacta un comunicat o resolució sobre una sèrie de punts a partir de l'argumentari debatut pels diferents membres del CEME.

 
Imatge
RESUM FÒRUM ONLINE: ENSENYAMENT EN TEMPS DE COVID-19

Des del Consell Escolar de Menorca es va organitzar un espai virtual per poder escoltar l’opinió de la comunitat educativa sobre l’ensenyament en temps de confinament, on hi van poder intervenir alumnes, famílies, docents, sindicats, directors, orientadors i administració educativa. En total ho van seguir unes 90 persones, entre participants i seguidors. En aquest fòrum online es va encetar un diàleg que va permetre recollir les preocupacions sobre com s’ha viscut l’educació sota l'impacte de la COVID-19, detectar alguns aspectes a millorar, i també es va posar sobre la taula algunes propostes de cara a l’inici del curs 2020-21.

 
Imatge
ENSENYAMENT EN TEMPS DE COVID-19, amb la mirada al curs 2020-21

Espai virtual de diàleg de la comunitat educativa de Menorca

Dijous 4 de juny, de 17:30h a 19:30h

Es podrà participar a través de la plataforma zoom. Retransmissió en directe per youtube https://youtu.be/MDuRf5oI_tk

Inscripció: https://forms.gle/u7WKpwoF9zsKHDKZA

OBJECTIU:

Identificar les vivències, preocupacions i necessitats de la comunitat educativa en temps Covid-19, i poder fer propostes de millora de cara al curs 2020-2021.

Obert a la participació de totes les persones interessades (famílies, docents, alumnes...). Us animem a participar d'aquesta trobada o seguir-la en directe!!!


 
Imatge
Plenari per debatre sobre la oferta de FP per Menorca i el centre integrat

El dia 11 de març vam celebrar un plenari monogràfic sobre la Formació Professional, recollint la necessitat de crear un espai per dialogar entre la comunitat educativa sobre quina és la millor distribució de l'oferta de FP per Menorca i el projecte del Centre Integrat de FP.

 
Imatge
Plenari per debatre sobre la Llei d'Educació de les Illes Balears

El 19 de febrer vam celebrar un plenari monogràfic per debatre sobre la Llei d'Educació de les Illes Balears. Una trobada on van sortir reflexions interessants.

 
Imatge
Plenari constituent del CEME

El dia 18 de desembre de 2019 va tenir lloc el primer plenari constituent del Consell Escolar de Menorca a la sala de plens del CIMe, on els nous membres i els nous càrrecs van prendre possessió.

També es va decidir de forma participativa quines serien les prioritats i els nivells d'actuació del CEME en aquesta nova etapa. Finalment es va constituir la comissió permanent, es va aprovar l'informe sobre l'estat d'educació a Menorca que abarca els cursos 2017-2019, i s'aprovà la memòria anual del 2019.

 
123456
 
Contacte
Horari: dilluns 11:00-14:00 / dimarts 9:00-10:00 / dimecres 9:00-10:00 / dijous 8:00-14:00 (oficina) --  Telèfon: 683 511 276
Banc d'oportunitats CEIB CIME Govern de les Illes Balears Gobierno de españa Cultura a Menorca WEIB
Consell Escolar de Menorca