Imatge
RESUM FÒRUM ONLINE: ENSENYAMENT EN TEMPS DE COVID-19

Des del Consell Escolar de Menorca es va organitzar un espai virtual per poder escoltar l’opinió de la comunitat educativa sobre l’ensenyament en temps de confinament, on hi van poder intervenir alumnes, famílies, docents, sindicats, directors, orientadors i administració educativa. En total ho van seguir unes 90 persones, entre participants i seguidors. En aquest fòrum online es va encetar un diàleg que va permetre recollir les preocupacions sobre com s’ha viscut l’educació sota l'impacte de la COVID-19, detectar alguns aspectes a millorar, i també es va posar sobre la taula algunes propostes de cara a l’inici del curs 2020-21.

 

RESUM FÒRUM ONLINE: ENSENYAMENT EN TEMPS DE COVID-19

Imatge Des del Consell Escolar de Menorca es va organitzar un espai virtual per poder escoltar l’opinió de la comunitat educativa sobre l’ensenyament en temps de confinament, on hi van poder intervenir alumnes, famílies, docents, sindicats, directors, orientadors i administració educativa. En total ho van seguir unes 90 persones, entre participants i seguidors. En aquest fòrum online es va encetar un diàleg que va permetre recollir les preocupacions sobre com s’ha viscut l’educació sota l'impacte de la COVID-19, detectar alguns aspectes a millorar, i també es va posar sobre la taula algunes propostes de cara a l’inici del curs 2020-21.

Tota la comunitat educativa desitja que la tornada a les aules el setembre sigui presencial, i veuen necessari que es pugui acomiadar el curs actual per tal que els alumnes puguin tancar el curs i/o cicle. No obstant això, algunes famílies opinen que si la tornada ha de ser presencial, que sigui sota les condicions de normalitat a la qual estem habituats (sense mascaretes, ni distanciament social), ja que pot ser contraproduent per a la salut física, emocional i social dels infants i joves. De fet alguns pares i mares proposen signar un document que pugui eximir de responsabilitat als mestres.

Des del Consell Escolar de Menorca es valora molt positivament aquesta trobada online. Per una banda per l’agraïment que van mostrar els participants de poder tenir veu en aquest fòrum i poder compartir les seves experiències i preocupacions, però per altra banda creiem que era molt necessari aquest espai de diàleg i d’intercanvi entre sectors (alumnes, famílies, docents, sindicats i administració educativa).

Aquesta pandèmia ens ha fet reflexionar sobre diferents aspectes que s’han comentat durant el debat, com ara la conciliació familiar i laboral (teletreball), l’escletxa social i digital, l’equitat, la competència digital dels docents i alumnes, l’ús o abús de les pantalles, l’acció tutorial i l’acompanyament als alumnes, els suports als alumnes amb més dificultats, el paper importantíssim de les famílies, el vincle amb els alumnes, l’obertura d’espais aprofitant l’entorn que tenim a Menorca, les mesures de seguretat i sanitàries, la possibilitat d’una vacuna obligatòria per poder escolaritzar els infants, etc.

No és fàcil estar a l’altura d’un repte com el que se li ha plantejat al sistema educatiu, i és evident que aquesta situació ha fet aflorar algunes mancances. La COVID-19 ens va forçar a una transició sobtada cap a una educació en línia per poder finalitzar el curs 2019-20, però cal que entre tots puguem construir un pla d’acció de cara al proper curs i, com a comunitat educativa, siguem conscients de la importància i el valor que té l’educació fent valdre als nostres infants i joves.
 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Contacte
Horari: dilluns 11:00-14:00 / dimarts 9:00-14:00 / dijous 12:00-14:00 / divendres 9:00-11:00  --  Telèfon: 683 51 12 76
Banc d'oportunitats CEIB CIME Govern de les Illes Balears Gobierno de españa Cultura a Menorca WEIB
Consell Escolar de Menorca