El passat novembre el Conseller de Cultura i Educació de Menorca, Miquel Àngel Maria, es va reunir amb els regidors i regidores d´educació de Menorca i els membres de l'Observatori Júlia Muñoz i Vicenç Arnáiz." />El passat novembre el Conseller de Cultura i Educació de Menorca, Miquel Àngel Maria, es va reunir amb els regidors i regidores d´educació de Menorca i els membres de l'Observatori Júlia Muñoz i Vicenç Arnáiz.">
Imatge
Observatori per a la
primera infància de Menorca

 El passat novembre el Conseller de Cultura i Educació de Menorca, Miquel Àngel Maria, es va reunir amb els regidors i regidores d´educació de Menorca i els membres de l'Observatori Júlia Muñoz i Vicenç Arnáiz.

 

Observatori per a la
primera infància de Menorca

Imatge  

El passat novembre el Conseller de Cultura i Educació de Menorca, Miquel Àngel Maria, es va reunir amb els regidors i regidores d´educació de Menorca i els membres de l'Observatori Júlia Muñoz i Vicenç Arnáiz. L'Observatori és un òrgan assessor del Consell Insular de Menorca depenent del Departament de Cultura i Educació i que té com a finalitat assessorar tècnicament en l’àmbit de l’atenció educativa infantil  i fer propostes per reforçar les Polítiques d'Infància.VicençArnaiz-1024x605.jpg


En aquesta trobada es va fer memòria de les fites assolides per part del CIME i dels Ajuntaments i que han donat resposta a les necessitats que actualment es detecten tant a nivell insular com municipal:


-Les polítiques de beques per a l'escolarització d'infants de famílies amb precarietat econòmica. L'escoleta és  un bon coixí per agombolar la criança.


Per açò, durant el curs passat, l'Observatori va redactar l'informe 1/2016 on s'eleva la proposta de criteris i barems per becar o bonificar les famílies i que ja s'han aplicat a l'inici d'aquest curs.


-Al mateix temps, s'han duit a terme altres propostes com la posada en marxa d'un Projecte Paidós a Ciutadella per empoderar els infants i les famílies en exclusió social i perquè aquestes no arrosseguin la pobresa generació rere generació. Sembla ser que entre gener i febrer de 2017 podria estar ja en marxa.


Així i tot, encara queden reptes per assolir. Entre d'altres, la posada en funcionament dels menjadors a les escoletes per atendre una necessitat bàsica com és l'alimentació i més en aquestes edats primerenques. No es pot pensar en l'educació de l'infant sense pensar en el seu benestar. I no es pot pensar en el seu benestar sense respondre a aquesta necessitat primera.


Es fa palès que, una volta detectades les precarietats econòmiques de tantes famílies amb infants de 0-3 anys a Menorca, s'ha d'organitzar el menjador dins la seva quotidianitat que passa per l'horari dins l'escoleta.


Resulta imprescindible elevar a la Conselleria d'Educació la petició de beques menjador per al 0-3, que el Plenari del CEME ja ha aprovat.
 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Contacte
Horari: dilluns 11:00-14:00 / dimarts 9:00-14:00 / dijous 12:00-14:00 / divendres 9:00-11:00  --  Telèfon: 683 51 12 76
Banc d'oportunitats CEIB CIME Govern de les Illes Balears Gobierno de españa Cultura a Menorca WEIB
Consell Escolar de Menorca