III Jornades BANC D´OPORTUNITATS 2019
L'impacte del temps lliure sobre el rendiment escolar

Imatge  Per tercer any s'han celebrat a Maó i Ciutadella les Jornades BANC D'OPORTUNITATS 2019, a les que hi han participat uns 800 alumnes de 4t d´ESO, Educació d'Adults i FP Bàsica de tots els instituts de Menorca. S'han celebrat els dies 8 i 9 d'abril) a Maó i Ciutadella , organitzades per un equip d'estudiants voluntaris del Consell Escolar de Menorca. Es van fer 28 tallers sobre oportunitats de temps lliureEl rendiment educatiu dels estudiants està relacionat amb la manera com passen el temps lliure. Però com és el temps lliure dels estudiants adolescents a Menorca? Al final de les Jornades es va passar una enquesta Kahoot a l´alumnat, i els resultats van ser els següents.

A quines activitats dediques el teu temps lliure?Un alt percentatge d'alumnat dedica el seu temps lliure a jugar davant les pantalles o fer esports. Molt pocs el dediquen a llegir, fer voluntariat o anar d'excursió. Ademés, segons una enquesta d´El País, aquestes hores estan directament relacionades amb la classe social.Tenint en compte que el temps lliure és clau per a configurar l'itinerari vital i la identitat d´un adolescent, la prioritat del Consell Escolar es centra en afavorir experiències de participació, voluntariat, associacionisme i creativitat cultural, social i mediambiental. Es tracta per una banda d'ampliar el temps educatiu tot relacionant l'educació formal i no formal, fent d´elles una prioritat social, i per una altra d' escoltar la veu dels adolescents i joves.Per tal d'aconseguir-ho es duen a terme tres iniciatives.

1. Les III Jornades Banc d'Oportunitats

2. El II Concurs Projectes Joves, del que us informam al final de l´escrit

3. El Projecte Un Estiu per Créixer, destinat als alumnes d'entorns desfavorits.Compten amb el suport dels equips directius, associacions de pares i mares, sindicats, moviments educatius i representants de l'Administració que integren el Plenari del CEME.Pel que fa a les Jornades, la finalitat de donar a conèixer experiències personals de temps lliure i d'associacionisme, explicades pels mateixos protagonistes. Han estat possibles gràcies a la feina voluntària de tres col·lectius:


  1. Un equip de joves de diferents instituts que es reuneixen des de l´octubre i s'encarreguen de fer difussió entre els estudiants i de preparar l'ambientació i la presentació.

  2. Els 28 talleristes que dediquen dos matins a les Jornades.

  3. Els membres de la Comissió d'Innovació del Consell Escolar de Menorca.


S'han celebrat al recinte ferial de SEBIME (Maó) i a la Sala Multifuncional de Ciutadella, ambdues en horari lectiu.Ademés de les Jornades, el CEME ha convocat per segon any el concurs PROJECTES JOVES, al que s´hi poden presentar grups de joves per a presentar iniciatives en bé del seu poble. El termini acaba per Sant Jordi:


  • Dotació: 262,5€ a cada municipi

  • Destinataris: grups de joves (mínim 3)

  • Objectiu: Dur a terme un projecte pel bé del teu poble

  • Termini: 23/04/2019
Trobareu més informació sobre el concurs i les Jornades aquí:

www.cemenorca.org i a #BancdOportunitats2019

Fotos de MaóAquí podeu veure les fotos de Ciutadella. L'actuació dels PUERI CANTORESAquí podeu consultar el power point amb els 26 tallers que s'han fet 
 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Contacte
Horari: dilluns 11:00-14:00 / dimarts 9:00-10:00 / dimecres 9:00-10:00 / dijous 8:00-14:00 (oficina) --  Telèfon: 683 511 276
Banc d'oportunitats CEIB CIME Govern de les Illes Balears Gobierno de españa Cultura a Menorca WEIB
Consell Escolar de Menorca